2011. május 4., szerda

Aminostar X-Power Flash izotóniás energiaital

Az egyesületünknek sikerült új szponzort találnia (ha még nem derült volna ki az idei csapatnévből, VKE-NELSON-AMINOSTAR) az Aminostar személyében. Annak, aki még nem ismerné ezt a nevet, elárulom, hogy profi táplálékkiegészítők gyártásával foglalkozik ez a vállalat. Termékei a piac minden szegmensét lefedik a testépítéstől az erősportokon át egészen az atlétikáig, köztük természetesen a kerékpározás is megtalálható. Idén ezeket a termékeket használom a felkészülés alatt és a versenyeken is. Így ez a legjobb alkalom arra, hogy bemutassam őket, leírjam a tapasztalataimat és azt, hogy szerintem hogyan érdemes fogyasztani őket, szóval egy kis táplálékkiegészítő teszt :) . Minden egyes bejegyzésemben egy termék fog szerepelni, azt meg tudom ígérni, ahogy elég éles (verseny) tapasztalatom lesz az adott termékről, egyből megírom itt.Az első a sorban az X-Power Flash izotóniás energiaital. Nálam mindig kényes kérdés, hogy milyen izotóniás italt (innentől "izo"-nak rövidítem) vigyek magammal a versenyen, eddig még nem sikerült találnom olyat, amivel ne lett volna problémám, pedig sokat próbáltam már, az egyik túl édes volt, a másiknak kellemetlen utóíze volt, a harmadik marta a gyomrom, így legtöbbször vizet vittem magammal. Verseny közben szoktam felvenni izot a frissítőpontokon, de ott eleve "ezerszeresre" hígítva adják, meg van mellé víz is, hogy le lehessen öblíteni. Az X-Power Flash-sel először tavaly a 24óráson találkoztam, kicsit szkeptikusan álltam hozzá amikor a Manó ajánlotta, gondoltam magamban valami újabb édes cukros lötty és majd le kell öblítenem egy kulacs vízzel, hogy ne legyen tőle bajom. Aztán amikor megkóstoltam rendesen meglepődtem, nem volt túlzottan édes, az utóíze sem volt kellemetlen, a gyomromat sem marta és az íze is teljesen finom volt. Legközelebb idén áprilisban ittam edzésen és utána az összes versenyen és keményebb edzéseken már ezt fogyasztottam, ezek mind továbberősítették az első tapasztalatomat. Persze nem csak az íze megfelelő, hanem a hatásával sincs probléma, a Hegyek Poklán, a Péti Nagydíjon és a Buda Maratonon sem volt víz és só háztartásbeli problémám, tehát nem száradtam ki (szomjas sem voltam) és nem küzdöttem görcsökkel, ez valószínűleg az italban található No Cramp egyedi ásványi összetevőnek köszönhető, ami egy sor alapvető, az optimális ionháztartás fenntartásáért felelős kationt és aniont tartalmaz. És a másik fontos dolog, ennem sem kellett mellette a magas energiatartalmának köszönhetően, egy adagban 644kj/152kcal van.
Mit tartalmaz az ital?
Kattints a képre a nagyításhoz!
A gyári ajánlás szerint 40g port kell tenni 5dl vízbe az izotóniás ital elkészítéséhez, a hipotóniáshoz pedig pont feleennyit. Természetesen ez hőmérséklet, intenzitás és egyénfüggő, nekem legjobban a 40g 7dl (pont egy kulacs) vízben feloldása jött be.

Amit még elfelejtettem leírni, négy ízben kapható, ezek a citrom, a narancs, a grapefruit és a barack. Nincs kedvencem, mindegyik finom.
Összességében csak ajánlani tudom és gondolom látszik, hogy nem csak azért írom ezt, mert szponzor, hanem azért, mert tényleg jó és az ára is baráti.

Végül egy kis segítség a beszerzéshez (csak mert nem annyira elterjedt még, mint más márkák), a neten sok helyen kapható, a legjobb áron a forgalmazó, a Walmark, webshopjából lehet venni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése