2010. december 7., kedd

A 2010-es szezon értékelése

A mai nappal véget ért számomra a 2010-es szezon, letöltöttem a kötelező 3 hetes bringa nélküli pihenőmet és megkezdem a felkészülést 2011-re.
A 2010-es volt az első évem, amikor télen is készültem bringán (rendíthetetlenül görgőztem), nem csak futásból és jégkorongozásból állt az alapozás. Emiatt többet vártam ettől az évtől, mint az előzőektől. Áprilisban a Kürtös-kupán kezdtem, a technikai gondok ellenére jól szerepeltem, éreztem hogy gyorsabb lettem. Aztán a Buda Maraton is csak megerősített ebben és az edzéseken is feltűnt, hogy jobban megy, mint tavaly. Kíváncsi voltam, hogy mire jutok ezzel a nagy versenyeken. Szilvásváradon a verseny első fele nagyon jól ment, de a második felében meg akartam halni. Meg kellett állapítanom, hogy gyorsabb lettem 1-2-3 óra erejéig, de az alaptempóm lényegesen nem nőtt. Innentől fogva figyeltem nagyon, hogy nehogy túl hamar elfáradjak. Az összes MK futamra jellemző volt, hogy az utolsó órában is még én előztem az ellenfeleket, sikerült eleget tartalékolnom és beosztanom az erőm. Összességében elégedett vagyok az ezeken a versenyeken nyújtott teljesítményemmel.
A gyorsulásomnak köszönhetően a szezon második felében minden rövidebb versenyről éremmel mentem haza, ezeken a versenyeken az elvárásomnak megfelelően szerepeltem.
Egy dolgot sajnálok, kevés volt az örömbiciklizés, mert folyamatosan a versenyeket kellett kipihennem, úgy néz ki, hogy a jövőre ez csak rosszabb lesz (még több versenyen tervezek indulni), majd megpróbálom jobban élvezni a telet és a versenyeket :) .
Végezetül a 2010-es eredményeim:
Kürtös-kupa: Kategória 10. hely, abszolút 11. hely
Buda Maraton: Kategória 13. hely
Szilvásvárad Maraton: Kategória 12. hely, abszolút 32. hely
Crosskovácsi Maraton: Kategória 12. hely, abszolút 21. hely
Balaton Bike Fest: Kategória 12. hely
Duna Maraton: Kategória 24. hely, abszolút 45. hely
Hegyek Pokla: Kategória 1. hely
Bakony-régió Maraton: Kategória 1. hely, abszolút 1. hely
Bükk Maraton: Kategória 14. hely, abszolút 29. hely
Mátra Maraton/OB: Kategória 15. hely, abszolút 32. hely
24órás verseny: csapat vegyes elit 1. hely
MEFOB időfutam: 3. hely
MEFOB OX: csapatverseny 2. hely
Magyar Kupa ranglista: 13. hely
Top Maraton összetett: 9. hely

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése