2010. október 22., péntek

Velencei-hegység hajnal (VHGH) 2010.10.22


A versenyszezon végeztével eljött az ideje az örömbringázásoknak, szabadon biciklizhetek, már nincs meghatározva hogy mit kell csinálnom. Ilyenkor már túrázhatok nyugodtan és bringázhatok extrémebben. A ma hajnali túra ötlete úgy jött, hogy megirigyeltem a "deviáns" montisokat, akik munka előtt szoktak bringázni hosszabbakat és a beszámolójukból kiderült hogy az erdő ilyenkor ősszel hajnalban nagyon szép.
Kiválasztottam egy száraz napot és felkeltem korán (ez volt a nehezebbik :) ). Fél hétkor indultam, még sötét volt és -2fok, felvettem a teljes téli ruházatomat, szükség is volt rá. Végig kelet-felé tekertem, ezért láttam végig az először lilás majd később vöröses napfelkeltét, nem volt ronda :). Amikor a Meleg-hegyhez érkeztem már fent volt a nap, mászás közben csináltam néhány képet. Az alacsonyan járó nap nagyon szépen megvilágította az erdőt, sajnos a képek nem igazán adják vissza ezt.Az emelkedő legtetején motorzúgást hallottam, gondoltam magamban, most jól elzavarnak majd a vadászok, hogy mit keresek ott. Szerencsére csak a geodéziai toronyban szereltek valamit. Gyorsan leszáguldottam, kicsit megütött a hideg 50km/h felett. A fennsík szakaszon találkoztam őzekkel sajnos nem sikerült lefényképezni őket, pont akkor vettek észre amikor elővettem a gépet. Azért lefényképeztem a deres füvet és a hártyás pocsolyát


és magamat is. :)

Az Anikó-forrásnál is megálltam egy kicsit és kattintottam párat, a pára, az árnyékok és a falevelek miatt nem sok minden látszik.
A bringa, mert persze a merevvel voltam.

A bringa és én. (Jó az arcom, igaz? :) )

A lejtő. De hol az út?

A Bodza-völgyben még összefutottam pár őzzel és egy szarvassal is.
A szarvas. (Nem látjátok? :) Én igen, Ott van mélyen bent a fák között).

Amikor az erdőből kiértem a meredek lejtőhöz, gyönyörű kép fogadott.
Sajnos ez sem adja vissza a valóságot.

Pákozd fölötti "kopárokon" már egész magasan volt a nap.


Annak ellenére élveztem a ma reggeli bringázást, hogy milliószor jártam már erre (pl előző nap is), de teljesen más volt minden, mások voltak a színek, sokkal több állat volt és mindig élmény 0fok körüli hidegben tekerni. Egy dolgot azért sikerült megállapítanom, nem bírom úgy a hideget, mint amikor 10kilóval nehezebb voltam, kell egy harmadik termo nadrág is. Szóval biztatnék mindenkit, hogy menjen ki hajnalban ilyenkor ősszel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése