2010. október 6., szerda

MEFOB országúti időfutam 2010.10.03.


Hosszú évek óta Tahitótfalu és Kisoroszi között rendezik a Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokságát országúti időfutam számban. A pálya 18km hosszú és nagyrészt teljesen sík. A mountanbike-kal indulókat külön értékelik, én is ebben a kategóriában indultam.
Nagy terveim voltak a verseny előtt, nyerni akartam. Készültem is rá, sajnos a regenerálódásom így szezon végén már nem az igazi, kaptam Tóth Andristól egy pár 1.25ös slick gumit, ő most egy kölcsön időfutambringával indult.
Reggel negyed kilenckor felvettek Fehérváron az Andrisék, 10óra körül értünk a verseny helyszínére. Egyből nekiálltam szerelni, felraktam a kölcsöngumikat, úgy volt hogy még kapok egy 13as lánckereket is hátra, de sajnos elfelejtették elhozni. A többiek kicsit később érkeztek meg, ők kisbusszal jöttek Veszprémből. Éppen befejeztem a szerelést amikor jött az Andris és hozta a rajtszámot, mondta hogy mivel későn értünk oda, ezért büntetésből mi indulunk a végén. Ezen kicsit elmosolyodtam, mivel időfutamon előny a végén indulni. Hoztam magammal görgőt is, azon melegítettem, mert hűvös volt az idő.
Rajt, pillanatok alatt 45-tel száguldottam, úgy éreztem hogy itt még az országútisokat is meg fogom verni, aztán kicsit visszább vettem a sebességből, egész jól éreztem magam kb a 15. percig. Itt nagyon betett nekem a szembeszél és az enyhe emelkedő, szenvedtem nagyon, alig akartak fogyni a méterek, olyan érzésem volt hogy órákat megyek, közben meg csak percek teltek el. Nem találtam az áttételeket sem, kellett volna egy országúti fogaskoszorú hátra. A cél látványa még adott egy plusz lökést és besprinteltem a célba. A csapatból a többiek is beértek, megbeszéltük hogy kinek hogy ment. Sajnos a Gulyás Ádám jobb időt ment mint én, így már tudtam hogy csak második lehetek. Vártuk az eredményeket, eléggé meglepődtem amikor megláttam, az első a vékonylábú Süle Róbert lett, második az Ádám, a harmadik pedig én. 42 másodpercet kaptam a másodiktól és 46-ot az elsőtől, ez nagyon sok. Talán ,ha nem kezdek be annyira az elején és országúti sorom van plusz tudok rá kicsit többet készülni, nyerhettem volna. Azért elégedett vagyok az eredménnyel az első időfutam versenyemen, annyira nem rossz a harmadik hely :) . Kaptam szép érmet is :)...
A Pannon Egyetem csapatából dobogóra került még a Felföldi Viki (női mtb 1.hely), Stáhl Barbi (női mtb 2.hely), Tóth Andris (férfi outi 3.hely). Nem is volt olyan rossz nap a csapatunknak, 5 érem...
Vasárnap következik a MEFOB OX verseny Etyeken, ott leszek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése