2010. június 16., szerda

Balaton Bike Fest - Balaton Maraton

Vártam egy kicsit ennek a bejegyzésenek a megírásával, hagytam ülepedni a dolgokat és kiváncsi voltam a verseny utáni fejleményekre.

2010. Június 13-án rendezték meg Balatonfüreden a Balaton Bike Fest keretein belül a Balaton maratont. 107, 77 és 33km-es távok közül lehetett választani.
Reggel korán érkeztem a versenyre, éreztem hogy nem lesz problémamentes a rajtszámátvétel, nem volt előttem senki a sorban, de így is több, mint 5percig tartott az, hogy a kezembe nyomják a rajtszámot és chipet. A nevezéseket bonyolító srác még akkor lyukasztgatta a rajtszámot és keresgélte a chipet, hihetetlen.
Ezután visszamentem a kocsihoz, összeraktam a bringát és odamentem a haverokhoz beszélgetni. 9óra körül amikor elmentem wc-re már sejtettem, hogy ennek nem lesz jó vége, mert még mindig hosszú sor volt a nevezésnél. Ekkor hallottam, hogy fél órát fog csúszni a rajt. Ennyit a reggeli pontosan időzett kajálásról... Nem tudtam, hogy mikor menjek el bemelegíteni, mert nem bíztam a szervezőkben hogy az a fél óra csak fél óra marad. 10kor azért elmentem bemelegíteni és tényleg 10.30kor elrajtoltunk. A beszólítást azért megemlíteném, mert fogalmam sincs, hogy mi alapján történt, már Crosskovácsin is nagy össze-visszaság volt, de ahhoz képest ez kész káosz volt.
A gyenge bemelegítésnek köszönhetően az első 10perc elég rosszul esett, aztán ahogy bemelegedtem elkezdtem visszaelőzni az embereket. Ezután ráálltam a tempómra és elég jól haladtam. 2,5 óra után egyedül maradtam, ilyenkor nehezen tudok tempót menni főleg ilyen pályán, lassultam is emiatt egy kicsit. Hátulról utolért a Manó (mikor defektet szerelt akkor előztem meg) és a Vock Balázs, mentem velük/pihentem egy kicsit rajtuk, aztán a Manó ellépett, mert neki már nem volt sok hátra. Aztán megjelent mögöttünk a Baros Bálint, már vártam rá, örültem neki, megelőzött minket, egyből rátettem a kereket, aztán a rövid kör 2.frissítőjéig vele mentem (előztük sorban a melegben megfőtt sporttársakat), de ott ő rákapcsolt, mert meglátta az ellenfelét, engem meg már nem motivált semmi. 4:58 lett az időm, kicsit több 21km/h-s átlagot mentem.

Írok egy kicsit a pályáról. Szerintem maraton pályának szörnyű, két hosszabb és millió rövid emelkedő volt benne. Ilyen pályán alig vannak különbségek a versenyzők között. A jelölése sem volt megfelelő, rengeteg helyen volt olyan, hogy a kanyarban volt kint a tábla és 1 méter alatt kellett volna 50km/h-ról közel 0-ra lassítani, kétszer sikerült túlmennem, nagyon kellett figyelni, alig voltak a pályát biztosító emberek. És a pálya talaja... Eleve laza köves volt az egész, ami még nem lenne baj, de ezenkívül tele volt gallyal, falevéllel, ami elég veszélyessé teszi. Nem ártott volna a szervezőknek valamennyire letakarítani.

Végül az eredményhirdetés. Ami nem volt... Vagyis mégis volt két óra csúszással, de csak az elit női első 10 és az elit férfi első 15 helyezését sikerült megállapítani. A többi versenyző, aki meg órákat várt ott arra hogy felállhasson a dobogóra, mit érezhetett...
Én nem vártam meg az eredményhirdetést, másnap vizsgám volt és nem is számítottam rá, hogy kihívnak. Aztán itthon néztem az uci c2-es eredményeket (ez a verseny az volt!!!) és az szerint 12. lettem. Azért bánom, hogy nem voltam ott mert kaptam volna pénzdíjat, amit így valószínű nem fogok megkapni. Mondjuk tegyük hozzá, szerintem az az eredmény is rossz, mert nem szerepelnek benne a master versenyzők, de benne vannak az u23-sok és van benne olyan is akinek nincs licence. Szóval a valóságban én hátrébb végeztem.
Kiváncsi vagyok mi lesz ennek a katasztrofális versenynek a következménye. Lesz-e rendes eredményhirdetés? (Ígérik, hogy lesz). A szövetség mit tesz, marad-e MK verseny? Furcsa, hogy még 3 verseny után sincs magyar ranglista (ami pl a beszólítások alapja). Vannak itt érdekes dolgok. Egy dolgot viszont nagyon remélek, hogy jövőre ez a verseny nem lesz sem MK, sem ranglista verseny! Egy biztos, lesz még ennek visszhangja a kerékpáros médiában!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése